Kao što vjerovatno znate, Željko Ražnatović Arkan pogubljen je u hotelu Intercontinental, sada već davne 2000. godine, pred mnogim svjedocima i njegovom suprugom Cecom Ražnatović.

Prišao mu je straga i ispalio hitac u glavu, a iako se zna ko je on, mirno je odletio iz Srbije i posljednjih 20 godina, prema Ceci, nalazi se u Južnoj Africi gdje živi. Teorija zavjere je dovoljna, kako i zašto Artkan je ubijen, i je li uopće ubijen. Danas vam prezentiramo jednu vrlo interesantnu priču o svemu ovome. U jednom izvještaju se navodi da su strane službe imale prste u svemu tome. Namjerno su radili na slabljenju njegovih protivnika, pa je i on počeo lagano se opuštati. Stoga je imao slabije obezbjeđenje, koje je te 2000. godine napravilo veliku pogrešku.

Prije toga imao je muškarca koji je planirao svaki metar njegovog kretanja i 24 sata dnevno o njemu se brinulo između 20 i 30 ljudi. Krajem 90-ih vrlo brzo su počeli odstupati od tog plana, a sam Arkan shvatio je da više nema toliki broj neprijatelja, pa je zato izašao u Beograd s jednim ili dva čovjeka iza leđa, pa ga je na kraju sve skupo koštalo. Tog kobnog dana blizu je prišao Dobrosiv Gavrić i ispalio 3 metka u Arkanov potiljak. Pored njega, tada su ubijeni i Dragan Mandić i Milenko Marić, bivši i tada penzionisani radnici iz SUP-a. Kako smo rekli da napadač još nije procesuiran, a kada će to biti, ne znamo.