Psihologija je zadnjih nekoliko godina sve više i više tražena svuda u svijetu. Psiholozi zarađuju dosta dobro. Na našim prostorima ljudi se sramote kada idu psihologu i traže stručnu pomoć za svoje probleme, a u državama zapada je to najnormalnija stvar. Mnogi od nas imaju nekih problema, a ne znamo kako da ih riješimo.

Ali je često i da mnogi od nas ne znaju da možda imaju i nekih psihičkih problema. Međutim, to nikada nećemo saznati ako ne posjetimo psihologa.
Svima se desilo da su nervozni, ako ste pripadnice ženskog spola počnete izvrtati pramen kose, a onda i cupkate nogom, znojite se u velikim količinama i tako dalje. To se dešava kada smo pod stresom ili kada imamo neki problem u životu. Mi ćemo Vam danas pomoći da shvatite neke stvari vezane za Vašu psihu koje će Vam dosta promijeniti pogled na svijet i na Vaše probleme.

Vjerovali ili ne, većina nas kada smo pod stresom ili kada smo nervozni, počnemo da stišćemo šaku. Možda niste primjetili, a ako jeste, da li ste se zapitali zašto tako reagujemo?
Postoji više načina na koji stišćemo šaku, a svaki taj način krije priču iza sebe.
Ako svoju šaku stisnete kao što je stisnuta na slici broj 1, to govori da ste u suštini jako stidni i da rijetko kada izražavate svoje emocije. Skoro sve držite u sebi, a to Vam i ne može toliko pomoći. Ako trpite sve u sebi, početi ćete osjećati anksioznost.

Ako je Vaša šaka u momentima nervoze stisnuta kao na slici broj 2, Vi ste onda veliki borac u životu. Nemate često problema, a ako imate, uvijek znate izabrati adekvatno riješenje i problem nestane veoma brzo.
Ako Vam je šaka stisnuta kao što je na slici broj 3, onda ste, kako se u našem narodu kaže, duša od čovjeka. Svima želite pomoći kada god ste u mogućnosti. Pored toga ste i veoma nestrpljivi i imate avanturistički duh.