Ako jednu stvar stavite u jutarnu kafu, osim što ćete imati više energije tokom dana, a smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često. Radi se o mešavini kokosovg ulja, kakaa i prirodnog šećera alkohola eritrtol kojeg zovu i zadravom zamenom za klsični šećer. Svako jutro se kašičica te smese dodajte u vruću kafu, a oni koji su isprobali ovu metodu dobijannja enegrije kažu da zaista pomaže prenosi Krstarica.

Inače, pošto je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, mangom, kalujumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane. Također, uloga kokosovog ulja je usprovavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog efekta kafe,a ono sadrži odrđeene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju.

Kombinacija kokosovg ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija. Također, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu da doprinesu gubitku suvišnmih kilograma, a prema jednoj studiji ljudi koji namrince sa takvim masnim kiselinama jedu za doručak obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

U nastavku imate recept za tu mešavinu: Sastojci: šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja, šoljica (od 2,5 dcl) kakaa, 3 kašičice eritritola. Postupakn pravljenja: Sve sastojke promešajte, tako da smesa bude glatka opa je ostavite u teglu i u frižider da postane čvrsta. Zatim teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne otopi.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here