Jednog dana se osam studenata koji dele dom u australijskoj saveznoj državi Kvinsledn šokirali kada su otkrili da je stanodavac postavio kamere u skoro svaku sobu. U razgovoru za emisiju Current Affair u četvrtak uveče, troje stanara iz Brizbejna su se našalili da se osećaju kao da su postali učesnici rijalitija Veliki brat bez audicijie.

Danijel Dilejni je rekao da je mnogo srećan što je prošao bez audicije, ali da je voleo da je znao pre nego što je ikako došao. Ispred ulaza i u svakoj prostoriji osim u kupatili i spavaćoj sobi je postavljeno ukupno osam kamera. Tako da gde god da se ode u kući, osim ako neko nije u spavaćoj sobi, svugde drugo ih posmatraju što je jako neprijatno bilo za sbe. Studenti žive u stambenoj zgradi kojom upralvja firma “Hive Student Accommodation”, a koja je „specijalizovana za menadžment namenski izgrađenog smeštaja za studente”, navodi se na njihovoj veb stranici.

Ovi studenti da nisu bili obavešteni da će kamere biti postavljene, a umesto toga rečeno im je da dolazi električar da obavi neke radove u kuhinji koja će biti renovirana. ” Veoma je, ali veoma neprijatno videti da te neko tako posmatra. To zaista nikada ne nestaje i pomalo je uznemirujuće. Audio ili ne, vizuelno ili ne, nije me briga”, ispričala je stanarka Ameja. Odmah su se studenti požalili svom agentu za nekretnine zbog ugrožavanja njihove privatnosti kao i da su bili užasnuti kada im je rečeno da uzmu ili da ostave. Ostatak teksta možete da pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here