Podsećanja radi , Merima Njegovim je pre minula 20. novembra prošle godine , a iza sebe je ostavila četvero dece , tačnije ćerku Jelenu , Ljubicu i Milicu , kao i sina Marka. Inače . pevačica Merima Njegomir bi danas napunila 69 godine , te je se tim povodom oglasila njena ćerka Jelena , te uz fotografiju sa majkom objavila i emotivnu poruku koja je potresla mnoge.

– Najčešće te čujem kako me zoveš “mala moja velika devojka” dok se i sama trudiš da u odrasloj ženi vidiš onu sedmogodišnju devojčicu što je, iako sa mrvicom talenta, a ipak bez sramote, pevala na bini bašte Vile Manojlović. Opet u pokušaju da budem kao ti. Nisam kao ti, ali sam žarko želela da zgazim u tvoje cipele, one crne, lakovane. Ili makar crvene papuče. Tvojim korakom da gazim. Ali nisam mogla. Niko nije kao ti.

– Gazim svojim koracima, mama. Onako kako si me naučila. Dok mi tvoji nedostaju da se pojačaju pred mojim vratima. Nedostaje mi da tvoja jaka ruka prvo zgrabi kvaku, pa pozvoni. Sada ću ovaj trenutak zameniti za one kad sam te svesno grlila i ljubila. Znajući da jednog dana neću moći. Setiću se onog dana kad si mi rekla da se opustim i da sam najbolja mama, a ja sam ti uzvratila da je pored tebe to nemoguće. – Volim ova naša sećanja iako me bole. Volim i ovu tugu, imam i za kim da tugujem. Za jednom i jedinom mojom. Vreme ne leči. Samo se na novo vreme navikavam. Vreme mi pomaže da se gubitak koji osećam pretvori u snagu, iskustvo i svesnost o prolaznosti. Lekciju iz koje učim da cenim te sitne trenutke. I samo tako da i u gubitku pronađem neki smisao. Živiš u meni ja to znam. Ipak ostaješ da bolno nedostaješ. Voli te tvoja Lelica.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here