Posljednjih 7 dana cijeli svijet gleda Rusiju, što je očigledno da se o nečemu kuha. Kao što znate, predsednik ove zemlje Vladimir Putin dao je naređenje za opštu mobilizaciju u ovoj zemlji, uključujući 300.000 ruskih vojnika. Neki su pobjegli, dok su se ostali pridružili ženama i starijim muškarcima u žestokim borbama sa policijom i vojskom. U tom periodu Putin se povukao u svoju rezidenciju u blizini Sant Peterburga, okruženu velikim jezerom, tako da je tamo bio apsolutno bezbedan.

Jakov Kedmi Ukrajinski obavještajac nema dobre vijesti za svoje sunarodnike. Međutim, prema njegovom insajderu, Rusija je od 1. oktobra spremna da uđe u treću fazu, zvanično poznatu kao “Konačno uništenje ukrajinske vojske”. Podsjećamo, Putin je najavio kaznu od 10 godina zatvora za sve Ruse koji se ogluše o poziv na mobilizaciju, a jučer se kasno poslijepodne obratio cijeloj Rusiji sljedećim govorom:

“U ovoj situaciji, smatram da je neophodno doneti sledeće odluke, one su u potpunosti adekvatne pretnjama sa kojima se suočavamo. Naime: da zaštitimo našu Otadžbinu, njen suverenitet i teritorijalni integritet, da obezbedimo bezbednost našeg naroda i naroda u oslobođenim teritorijama. Smatram neophodnim da podržim predlog Ministarstva odbrane i General štaba o sprovođenju delimične mobilizacije u Ruskoj Federaciji“, rekao je Putin.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here