Koliko je sve u prošlosti bilo moguće da se desi, kaada sse živelo po nekim današnjim standardima jako čudno, najbolje će da nam pokaže naša današnja priča, koja je u najmanju ruku i čudna. Tako mi danas govorimo o popularnoj bogatoj brkatoj princezi, koja je bila veliki i najveći ljubimmac svog oca a koliko god zvučalo čudno, bila je i više nego poželjna u svoome okruženju, a muškarci su ludeli za njom. Kada se vide žene iz 80 tih godina prošlog veka koje su imale dlake ispod pazuha danas deluje gadno, ali šta tek reći za ovu princezu.

Njen otac je bio Nasir el Din Šah Kadžar koji je poznati šahkoij je vladao ssredinom 19 veka. U to vreme je on imao 11 žena, a sve su lepše jedne od druge. Samim time, imao je i puno naslednika, i to čak 11 prinčeva i 10 princeza. Ime princeze o kojoj danas govorimo se zvala Fatemah Kanum Esmet al-Dovleh. Ona je u stvari bilaa i najlepša od sve šahove dece, a sve njene slike je napravio baš njen otac koji je obožavao fotografiju.

Ona je morala da nađe dostojnog muža a prema persijsoj legendi, čak se 13 muškaraca ubilo jer ih je ona u stvari odbila. Koliko god to čudno danas bilo, žena je u to vremee bila više cenjnena ako je bila popunjenija i sa što više dlaka na sebi u svakom mogućem pogledu. 1877 godine Iran je posetila i Francuska princeza Ismet, koja je bila totalno drugačija od nje, a ovo je napisaala u svome dnevniku sa putovanja:”Iznad njene gornje usne princeza ima jasno vidljive crne brkove koji joj daju muškobanjast izgled”, zapisala je Evropljanka i Esmet.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here