O ovome se nikada nije pričalo a sada se sve zna, a to da su Saša Popović i Ivanka Popović rođaci. Možda ovo sada deluje čudno, ali prvenstveno zbog toga što dosad javnosti o tome nisu govorili, ipak je istina, a to je potvrdila i lično rektorka Beogradskog univerziteta za medije. Kada je ova informacija počela da kruži internetom, da su ona i Saša brat i sestra od strica Popović nije bio u zemlji da to sve potvrdi ili da demantuje navode ali je zato prof. dr. Popović, koja je kazala istinu ali nije baš bila pričljiva. “U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna “ovako je napisala u poruci.

Ona je rođena 1959 godine u Rio de Žaneiru, a deda joj je bio senator Daka Popović prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović inače jugoslovenski diplomata. Svešteni Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popovć Ivankin stric je bio prvi gradonačelnik Novog Sada nakon 2 svetskog rata. Također, niko od ovih imena koji se spominju nisu u nekom rodu sa Popovićem, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvoidine.

“Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju”, rekao je jednom prilikom. Pre nego je počeo da se bavi muzikom, Popović je studirao na Poslovno-pravnom fakultetu u Novom Sadu i bio je dobar student. Ostatak pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement