Izgleda da iz svih krajeva svijeta stižu isključivo loše vijesti, pa je tako stvar i danas, a vijesti koje dolaze iz Rusije pripadaju crnoj hronici.

Žena koja se zove Ana Arbastian bila je poznata širom zemlje, a njeno beživotno tijelo pronađeno je prije par dana u glavnom gradu Rusije, Moskvi, u jednom hotelu.

Ana Arbastian bila je inače najpoznatija psihologinja u cijeloj Rusiji i imala je svoj vlastiti TV show koji je bio veoma popularan. Njezin moto s kojim bi započela svaku svoju emisiju bio je: “Mogu dići bilo koga sa koljena, u svakom momentu”. Ana je u toj svojoj emisiji imala uvijek goste koji su imali određenih problema, a ona im je pomogla svojim savjetima da se oporave i prebrode krizu u životu.

U privatnom je životu bila u braku s jednim moskovskim tajkunom, milijarderom Ruslanom, a prema nekim informacijama koje su procurile iz istrage, mada su ona i suprug imali vrlo visoka primanja, Ana je također imala velike dugove. Niko u javnosti ne zna prema kome. Ruske su vlasti stalno progonile, pa još uvijek nije moguće sa sigurnošću reći koji je bio motiv njezinog ubistva.

Njeno tijelo bez znakova života koje više nije disalo sluškinja je pronašla u hotelu, a uprava je odmah obavijestila i policiju. Na temelju kamera smještenih u blizini hotela otkriveno je da je Ana u pratnji nepoznatog muškarca ušla u svoju sobu. Za sada je taj čovjek glavni osumnjičeni, a policija i istražna tijela rade na njegovoj identifikaciji i lociranju njegovog boravišta.