Ovih dana mladi ljudi obolijevaju sve više i nije iznenađenje kada čujemo za djevojku ili dvadesetogodišnjaka s astmom, dijabetesom ili srčanim oboljenjima i povišenim lipidima u krvi. Naravno, doktor je okrivio pogrešan način ishrane, a mladi su danas toliko tihi da se jedva kreću, jelo “nogama” i jelo kašikom su takođe psihološki pojmovi za sve. Danas ćemo govoriti o holesterolu u krvi, koji je glavni uzrok moždanog i srčanog udara. Ako želite potpuno eliminisati masnoće u krvi, morate jesti na pravi način.

Ove namirnice su veoma loše za holesterol: krem ​​sir od 30 grama sadrži 100 kalorija, ali 90% kalorija su zdrave zasićene masti. puter je odličnog ukusa, ali veoma loš za vaše zdravlje, jer samo jedna kašika putera sadrži čak 31 gram holesterola. Maslac takođe povećava LDL, ili loš holesterol koji začepljuje vaše arterije.Konačno, pačje meso je dobar izvor proteina, ali ima i visok nivo holesterola. Porcija od 85 grama kuvane patke sa kožom sadrži 70 miligrama holesterola, oko 25 odsto preporučene granice.

 

Danas vam donosimo listu namirnica koje su, s druge strane, veoma efikasne u borbi protiv ove neprijatne bolesti. Morske alge su definitivno hrana broj jedan i veoma su korisne za pravilno funkcionisanje organizma. Tunjevina i losos su takođe na listi, kao i zobene pahuljice. Ubrzava metabolizam i bogat je vlaknima. Konačno, posljednje dvije namirnice su paradajz i soja, jedite što je više moguće.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here