Svi smo itekako svjesni trenutne situacije u regiji, posebno na području Srbije, gdje je u zadnjih mjesec dana došlo do velikih previranja.

Krenimo od koronavirusa, preko prosvjeda koji su prijetili da će izazvati građanski rat, pa sve do problema zvanog Kosovo i Metohija, što je stvarna bomba.

Aleksandar Vučić uzalud je proveo nekoliko dana u Bruxellesu i Parizu pokušavajući očajnički naći kompromis s Kosovarima, ali to nije uspjelo. Samo prije 2 dana ogorčen je bio na Njemačku i kancelarku Merkel koja će Kosovu prodati tenkove, niskoleteće avione kao velik broj oružja i streljiva, a Srbiji će dati – šipak. On je javno zbog toga uvrijedio kancelarku Angelu Merkel, koja je također prije nekoliko godina odbila prodati oružje Srbiji, objasnivši da nije Srbija članica Evropske unije. Sada se odjednom oružja prodaju na Kosovo, koje neke zemlje još uvijek nisu priznale kao nezavisnu državu.

Gdje je tu logika pitao se Vučić. I sve dok imaju Njemačku iza sebe, na Kosovu i Metohiji neće biti mira, objasnio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zato je u nedjelju Aleksandar Vučić odlučio povući novi potez, te je iz Amerike naručio 20 bombardera, a ako mu avioni ne budu isporučeni u zadanom roku, kupit će bombe „Sukhoi-25“ iz Rusije. Pisma su poslana u službeni Washington, ali još uvijek nisu dobili nikakav odgovor, a on smatra da od toga nema ništa zbog srpskog prijateljstva s Rusijom. Kad iz Amerike dobiju avione, pripadat će samom vrhu lovaca na svijetu. Sukhoi 25 još uvijek podupire kopnene trupe. Kako stvari stoje, Srbija se polako naoružava, ne prepuštajući ništa slučajnosti. Šta mislite o cijeloj ovoj situaciji, kamo sve to vodi?